У початок

QatarEnergy укладає величезну угоду про постачання СПГ з TotalEnergies

Державний СПГ-гігант QatarEnergy і французька TotalEnergies підписали дві довгострокові угоди купівлі-продажу СПГ на постачання до 3,5 млн тонн СПГ на рік, повідомляє LNG Prime.

Міністр енергетики Катару й виконавчий директор QatarEnergy Саад Шеріда Аль-Каабі та Патрік Пуянн, голова правління і генеральний директор TotalEnergies, підписали SPA під час церемонії в Досі, згідно із заявою QatarEnergy, опублікованою в середу.

За угодами SPA СПГ буде доставлятися з корабля на приймальний термінал СПГ Фос-Кавау на півдні Франції, причому постачання, як очікується, почнуться 2026 року на 27-річний термін, повідомляє QatarEnergy.

Обсяги СПГ будуть надходити з двох спільних підприємств QatarEnergy і TotalEnergies, які мають частки в проєктах Катару North Field East (NFE) і North field South (NFS).

Партнерство TotalEnergies у проєктах розширення СПГ на Північному родовищі складається з частки 6,25% у проєкті NFE і частки 9,375% у проєкті NFS.

Разом NFE іта NFS формують масштабніший проєкт розширення Північного родовища, щоб збільшити виробництво СПГ на Північному родовищі, додавши 48 млн т на рік до експортної потужності Катару і довівши її до 126 млн т на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти