У початок

QatarEnergy підписав довгостроковий контракт з СПГ з індійським Petronet LNG.

Згідно з 20-річною угодою купівлі-продажу, Petronet придбає близько 7,5 млн тонн СПГ у QatarEnergy, повідомляє LNG Prime.

У заяві Petronet від 6 лютого зазначено, що ця угода укладена відповідно до продовження існуючої угоди SPA про постачання майже 7,5 млн тонн СПГ на основі FOB, підписаної в липні 1999 року для поставок до 2028 року.

За цією угодою 2015 року була укладена ще одна − про постачання додатково 1 млн тонн СПГ, що збільшило загальні річні довгострокові обсяги, узгоджені двома сторонами, до 8,5 млн тонн на рік.

Подібно до попередньої угоди, найбільша газова компанія Індії GAIL забере 60% обсягів за новою угодою SPA, тоді як Indian Oil візьме 30%, а Bharat Petroleum отримає 10% обсягів після регазифікації переважно з терміналу Dahej компанії Petronet.

GAIL, ONGC, IOCL і BPCL володіють по 12,5% акцій Petronet.

Пізніше компанія QatarEnergy повідомила в окремій заяві, що законтрактовані обсяги СПГ з Катару будуть доставлені з судна на термінали по всій Індії за допомогою величезного флоту СПГ QatarEnergy, починаючи з травня 2028 року.

LNG-гігант значно збільшує виробництво СПГ з Північного родовища.

Перший етап проєкту розширення Північного родовища підвищить потужність виробництва СПГ в Катарі з 77 до 110 млн тонн на рік, тоді як другий етап доведе її до 126 млн тонн на рік.

Нещодавно компанія QatarEnergy підписала 15-річну угоду з гравцем FSRU США Excelerate Energy щодо постачання СПГ до Бангладеш.

Ця угода Excelerate є першою LNG SPA, яку фірма оголосила цього року після підписання величезних контрактів 2023-го.

Ці великі угоди включають 27-річні SPA з китайськими Sinopec, Eni, Shell і TotalEnergies.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти