У початок

Після капремонту дебіт свердловини «Укрнафти» зріс до 104 тонн нафти на добу

ПАТ «Укрнафта» провело капітальний ремонт свердловини на Полтавщині й збільшило її дебіт у 520 разів, повідомляє прес-служба підприємства.

«На пропозицію управління комплексного керування фондом свердловин департаменту розробки родовищ було проведено капітальний ремонт однієї зі свердловин. Мета — дорозвідка башкирських відкладів у частині покладів родовища, що до цього були виділені як можливо продуктивні», — йдеться у повідомленні.

До проведення капітального ремонту свердловина давала 5,2 тис. кубометрів газу й 0,2 тонни конденсату на добу. Після виконання всіх операцій було отримано промисловий приплив нафти й газу. Початковий дебіт становив 104 тонни нафти, що в 520 разів більше, ніж було до ремонту, й 51,5 тис. кубометрів газу на добу.

«Дякую команді UKRNAFTA за те, що не тільки збільшили видобуток вуглеводнів, але й підтвердили важливість проведення дорозвідки родовищ для подальшого розвитку компанії», — зазначив директор «Укрнафти» Сергій Корецький.

Зараз свердловина введена у дослідно-промислову експлуатацію. Це дасть змогу отримати додаткові геолого-промислові дані щодо покладу, що важливо для виконання оцінки запасів родовища у цілому.

Як повідомляв enkorr, за 2023 рік компанія видобула 1,4099 млн тонн нафти з конденсатом й 1,0974 млрд кубометрів газу, природного і нафтового. Це +3% і +6% до тогорічних показників видобутку. 2022 року «Укрнафта» видобула 1,37 млн тонн нафти й 1,037 млрд кубометрів газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти