У початок

Протести у Франції: страйкують 40% робітників НПЗ TotalEnergies

Близько 37% оперативного персоналу нафтопереробних заводів і складів TotalEnergies страйкували в суботу на тлі триваючих протестів у Франції проти рішення уряду підвищити пенсійний вік на два роки, до 64 років, повідомляє Reuters.

Постачання палива у Франції можуть знову опинитися під загрозою наступного тижня після закликів профспілок продовжити 10-денний страйк на НПЗ.

Нафтопереробний завод Feyzin на південному сході компанії працював, але виробництво було скорочено, а постачання палива не виходили з біопереробного заводу La Mede на півдні Франції, повідомив представник компанії в суботу.

З його слів, нафтопереробний завод Donges на заході країни не працює через технічну проблему з електричним трансформатором.

На території компанії в Нормандії на півночі операції й виробництво на великій кількості підрозділів були нормальними.

На нафтопереробному заводі великої нафтової компанії ExxonMobil під маркою Esso Порт-Жером-Гравеншон у Нормандії постачання палива було припинено щонайменше на 24 години, повідомив представник жорсткої профспілки CGT.

Китайські нафтопереробники використовують трейдерів-посередників для доставки й страхування російської сирої нафти, щоб уникнути порушення санкцій Заходу.

Митні дані також показали, що імпорт з Малайзії становив 0,65 млн барелів на добу (б/д) за цей період, що на 144,2% більше, ніж за той же період торік. Малайзію часто використовують як проміжний пункт для санкційних вантажів з Ірану й Венесуели.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти