У початок

Простій потужностей з випуску автобензину на НПЗ рф у вересні зріс на 71%

Сумарний обсяг потужностей бензинових процесів на НПЗ рф, що зупинені, у вересні зріс порівняно з серпнем на 12,8 тис. тонн на добу – до 30,9 тис. тонн на добу у перерахунку на вихід компонентів продукту, дизельного пального — на 21,2 тис. тонн на добу, до 45,4 тис. тонн на добу, свідчать розрахунки Reuters й дані галузевих джерел.

Вересневе зростання простою вторинних потужностей НПЗ у холостому режимі обумовлено піком планових профілактичних ремонтів заводів. Простій бензинових процесів у вересні становить 21% від сумарної потужності відповідних установок на НПЗ рф проти 11% у серпні, а у жовтні, як очікується, знизиться до 18% від загальної потужності.

Простій дизельних процесів у вересні збільшився до 15% від їхньої загальної потужності на НПЗ рф проти 8% у серпні. У жовтні обсяг потужностей із випуску дизпального, що вибувають, трохи знизиться і становитиме 14% від загального. Порівняно з вереснем повернення вторинних потужностей у роботу буде незначним, проте нестачі палива на ринку це викликати не повинно з урахуванням сезонного спаду споживання, вважають трейдери.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти