У початок

Propane Rheingas придбає решту 50% акцій польської Bałtykgaz

Німецька Propane Rheingas подала до Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів (UOKiK) заявку на отримання згоди на винятковий контроль над компанією Bałtykgaz у Румії, повідомляє портал Inwestycje.pl.

Заява надійшла 10 січня, справа розглядається.

І Propan Rheingas, і Bałtykgaz працюють на ринку збуту скрапленого газу — операції Propan Rheingas зосереджені на ринку Німеччини, а операції Bałtykgaz — на ринку Польщі.

«Propane Rheingas володіє 50% акцій акціонерного капіталу Bałtykgaz. У результаті запланованої концентрації Propan Rheingas придбає решту 50% акцій акціонерного капіталу Bałtykgaz у іншого акціонера цієї компанії, Westfalen AG. Таким чином, після концентрації Propan Rheingas матиме 100% акцій акціонерного капіталу Bałtykgaz і буде винятково контролювати цю компанію», – йдеться в повідомленні UOKiK.

Компанія Bałtykgaz є оператором газового терміналу, що розташований у селищі Наревка біля польсько-білоруського кордону. Термінал обладнано резервуарами для зберігання скрапленого газу загальною ємністю 1 800 м3. Згідно з даними enkorr, 2023 року з терміналу в Наревці в Україну було відвантажено 11,4 тис. тонн LPG.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти