У початок

Прокуратура передала в АРМА понад 50 білоруських вагонів-цистерн (фото)

За клопотанням прокурора Київської міської прокуратури в управління АРМА передано понад 50 залізничних вагонів-цистерн, які було ввезено на територію України з республіки білорусь напередодні війни для забезпечення потреб російської армії у перші дні агресії, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, напередодні повномасштабного вторгнення рф на територію України білоруські компанії уклали з українськими фірмами контракти на постачання з рб дизельного пального у вагонах-цистернах. Це пальне призначалося для заправки військової техніки російської армії після її вторгнення через північні кордони нашої країни.

«23 лютого 2022 року вагони-цистерни перетнули українсько-білоруський кордон. А вже 26 лютого ешелон із пальним для колон російських військ, який прибув на залізничну станцію «Низківка», було знищено українською артилерією», — йдеться у повідомлені.

У квітні 2022 року в межах розпочатого кримінального провадження слідчі провели огляд місця події й вилучили придатні до використання вагони-цистерни.

Ухвалою Печерського районного суду міста Києва на це майно накладено арешт.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти