У початок

Прокуратура виявила підпільний міні-НПЗ на Харківщині (фото)

Також є російською мовою

У Харківській області припинено діяльність угруповання, яке організувало виробництво низькоякісного бензину й продаж готової продукції як Євро-95. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Харківської обласної прокуратури.

Наголошується, що для виробництва контрафактних нафтопродуктів у промислових масштабах організатори злочинного бізнесу облаштували на території приватної нафтобази у Дергачах Харківської області підпільний міні-завод.

«Як розчинник на підставі фальсифікованих бухгалтерських документів ділки незаконно купували у нафтохімічних компаній низькоякісну сировину, в яку додавали хімічні присадки для штучного підвищення октанового числа», – йдеться в повідомленні.

Отриману таким чином продукцію продавали як бензин Євро-95 на АЗС у Харківській області, а також державним і комунальним підприємствам.

За даними правоохоронців, члени угруповання вступили в змову з одним із власників АЗС у Харкові й області, який купував неякісне пальне для подальшого продажу за завищеною вартістю.

Під час обшуків за місцем розташування підпільного міні-заводу, АЗС, транспортних засобів і за місцем проживання фігурантів було виявлено й вилучено понад 7,6 тонни паливно-мастильних матеріалів, чорнові записи, фінансово-господарську документацію, кошти у різній валюті.

Нагадаємо, на початку цього року за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у всіх регіонах України відновилася кампанія боротьби з нелегальним ринком нафтопродуктів. Очікувалося, що звіт про виконану роботу контролюючі органи зроблять у середині квітня, проте поки що його перенесено на невизначений термін.

В одному зі своїх останніх інтерв'ю голова парламентського Комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу») заявив про провал боротьби з тіньовим ринком підакцизних товарів, зокрема ринком нафтопродуктів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти