У початок

Продажі електромобілів можуть досягти рекорду 2022 року — МЕА

Продаж електромобілів може досягти рекордного максимуму в поточному році, прогнозує Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).

Тим часом воно наголошує на необхідності вжити більш активних заходів в інших секторах, щоб досягти цілей за нульовими рівнями викидів до 2050 року. МЕА відзначило «надихаючі ознаки прогресу в низці секторів», проте попередило, що потрібні «активніші зусилля».

У щорічній доповіді МЕА Tracking Clean Energy Progress (TCEP) йдеться, що світовий продаж електромобілів 2021 року збільшився вдвічі, склавши близько 9% автомобільного ринку загалом. 2022 року продажі, як очікується, досягнуть нового максимуму, склавши 13% від загального обсягу продажів легкових автомобілів.

Раніше МЕА повідомляло, що продаж електромобілів 2021 року досяг 6,6 млн. У першому кварталі 2022 року показник склав 2 млн, збільшившись на 75% порівняно з першими трьома місяцями 2021 року.

За даними МЕА, виробники електромобілів можуть виконати цілі, поставлені на 2030 рік, у рамках плану досягнення нульового рівня викидів до 2050 року. Це саме стосується і сегменту виробництва освітлювальних приладів, де понад 50% ринку зараз використовує технологію LED.

Тим часом агентство зазначає, що ситуація з продажем електромобілів «ще не є світовим феноменом».

«Продажі в країнах, що розвиваються, йдуть повільними темпами у зв'язку зі зростанням вартості купівлі й недоліком інфраструктури для зарядки електромобілів», — йдеться в повідомленні агентства.

У той же час глава МЕА Фатіх Біроль зазначив наявність «більшої, ніж будь-коли, кількості ознак, що вказують, що нова глобальна енергетична економіка активно розвивається».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти