У початок

Призначено нового керівника польського концерну Orlen

На зборах акціонерів найбільшої польської нафтопереробної компанії Orlen було звільнено вісім із дев'яти членів наглядової ради. Крім того, було призначено виконувачем обов'язків голови концерну Вітольда Літерацького, повідомляє інформаційне агентство РАР.

Позачергові збори акціонерів відбулися вчора, 6 лютого. За даними агентства, зміна складу наглядової ради була ініційована польським державним казначейством, яке є найбільшим акціонером енергетичного концерну.

Зокрема, як вказано на сайті концерну, з Наглядової ради були звільнені: Войцех Ясінський, Анна Войчик, Анджей Капала, Роман Кусь, Анджей Шуманський, Барбара Яржембовська, Ядвіга Лесіш і Анна Сакович-Кач.

На їх місця були призначені: Міхал Гайдус, Ева Ґосіорек, Катажина Лобос, Казімєж Мордашевський, Миколай Петрзак, Іренеуш Сітарський, Томаш Сойка і Томаш Зелінський. Очолив Наглядову раду Orlen Войцех Попіолек.

Першими рішенням оновленної Наглядової ради компанії було призначення Вітольда Літерацького виконувачем обов'язків голови концерну Orlen, а також звільнення п’яти членів правління компанії.

На цьому ж засіданні Наглядова рада вирішила делегувати на тимчасове (не більше 3-х місяців) виконання обов’язків членів правління Казімєжа Мордашевського, Томаша Сойка і Томаш Зелінський, які входядь до Наглядової ради.

Вітольд Літерацький у 2022-2023 pp. працював в одній із провідних польських компаній із транспортування нафти PERN. До цього обіймав кілька посад в Orlen та у податкових органах Польщі.

Нагадаємо, що 1 лютого наглядова рада ухвалила рішення вивести з правління та зняти з поста керівника концерну Даніеля Обайтека, який керував Orlen з 2018 р.

Це рішення було ухвалено в рамках розслідування прокуратурою обставин злиття у січні Orlen та концерну Lotus energy. Слідство вважає, що угода може завдати шкоди концерну, сума якого оцінюється в 5 мільярдів злотих (1,25 мільярда доларів).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти