У початок

«Приват» очікує танкер з американським СВГ

Також є російською мовою

Танкер-газовоз GREMIO з черговою партією скрапленого газу для групи «Приват» прибуде на термінал «Укрлоудсистем» у порту Одеси до кінця тижня, повідомили enkorr учасники ринку.

За даними порталу MarineTraffic, судно прямує в Україну з порту «Мідія» (Румунія). Тим часом, за словами учасників ринку, танкер було завантажено на Кіпрі з більшого газовоза, який прибув із США.

Обсяг транспортованої партії, за словами співрозмовника enkorr, може становити близько 2,5 тис. т.

Як повідомляв enkorr, за підсумками 11 місяців 2020 р. «Укртатнафта» збільшила імпорт СВГ удвічі, до 58 тис. т. Весь ресурс було постачено морськими судами на термінал «Укрлоудсистем» в Одесі.

У 2020 р. «Приват» значно розширив коло постачальників газу, в який потрапили Hellenic Petroleum, Vitol, «Тенгізшевройл», Sonatrach, Fam-Gas LLC, Aygaz, Rompetrol.

Довідка enkorr

Термінал «Укрлоудсистем» – найбільший термінал з прийому СВГ в Україні. Обсяг резервуарного парку станом на початок 2019 р. становив 6 тис. куб. м. За даними трейдерів, у 2019-2020 рр. «Приват» почав роботи з розширення парку місткості до 12 тис. т. Термінал входить до складу одеського нафтоперевалочного комплексу групи «Приват».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти