У початок

Прибуток Shell у третьому кварталі знизився, тоді як продажі СПГ зросли

Гігант СПГ Shell повідомив про падіння скоригованих прибутків у третьому кварталі, тоді як його продажі СПГ зросли порівняно з тим же періодом минулого року.

Компанія заявила, що її скоригований прибуток досяг $6,22 млрд за квартал, що на 34,2% менше порівняно з $9,45 млрд торік. Скоригований прибуток зріс на 23% порівняно з $5,07 млрд у попередньому кварталі.

Прибуток акціонерів Shell склав $7,04 млрд, що більше порівняно з $6,74 млрд у третьому кварталі минулого року й $3,13 млрд у попередньому кварталі.

Порівняно з попереднім кварталом дохід, який належить акціонерам Shell, головним чином відображав вищу маржу нафтопереробки, вищі реалізовані ціни на нафту, вищі результати торгівлі СПГ і оптимізації, а також більший видобуток, частково компенсований меншими інтегрованими обсягами газу, йдеться у звіті Shell.

У липні-вересні Shell продала 16,01 млн тонн СПГ, що на 2,2% більше порівняно з 15,66 млн тонн за аналогічний період торік.

Продажі дещо впали порівняно з 16,03 млн тонн у попередньому кварталі.

Обсяги скраплення впали до 6,88 млн тонн у третьому кварталі порівняно з 7,24 млн тонн у тому ж кварталі торік, а також порівняно з 7,17 млн тонн у попередньому місяці.

Shell повідомила, що обсяги скраплення зменшилися на 4% порівняно з попереднім кварталом, головним чином через збільшення обсягів технічного обслуговування Prelude FLNG.

Протягом січня-вересня продажі СПГ Shell дещо впали — до 49,01 млн тонн з 49,16 млн тонн 2022 року, тоді як обсяги скраплення скоротилися на 7% — до 21,23 млн тонн.

Компанія очікує, що обсяги скраплення досягнуть приблизно 6,7-7,3 млн тонн у четвертому кварталі, і прогноз відображає поточне технічне обслуговування на Prelude й менші очікувані обсяги скраплення з Єгипту.

Загальний видобуток нафти й газу, порівняно з другим кварталом 2023 року, скоротився на 9% — до 900 тис. барелів нафтового еквіваленту на день головним чином через збільшення запланованого технічного обслуговування на Prelude в Тринідад і Тобаго, і вплив контракту про розподіл продукції в Pearl GTL, повідомили в компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти