У початок

Прибуток Cnooc за І півріччя знижується через зниження цін на нафту

Cnooc Ltd. повідомила, що її прибуток за перше півріччя знизився через падіння цін на нафту через побоювання щодо глобального зростання, включно з нерівним внутрішнім відновленням Китаю.

Як пише Bloombtrg, найбільша морська бурова компанія Китаю повідомила про 63,8 млрд юанів ($8,76 млрд) чистого прибутку за перші шість місяців, що на 11% менше порівняно з 71,9 млрд юанів роком раніше, йдеться в заяві.

Маючи відносно невеликий нафтопереробний бізнес, Cnooc залишається більш схильним до коливань на ринку сирої нафти, ніж його аналоги. Кожне зниження базової ставки на $1 може скоротити прибутки на 3,4%, зазначає Bloomberg Intelligence.

Ціни на нафту Brent у першому півріччі були в середньому на 24% нижчими, ніж за аналогічний період 2022 року, коли повномасштабне вторгнення росії в Україну викликало побоювання глобальної енергетичної кризи. Цього року ціни впали, оскільки стрімкий вихід Китаю з Covid-обмежень викликав занепокоєння глобальним економічним спадом.

Видобуток нафти і газу компанії зріс на 9%, до 331,8 млн барелів за перші шість місяців.

Cnooc пообіцяв збільшити витрати цього року, щоб збільшити обсяги, і розширює свою діяльність на більш глибокі води, відповідаючи на заклики Пекіна до сектора зробити більше, щоб зменшити залежність від імпорту палива. Минулого місяця Сі знову звернув увагу на енергетичну безпеку й закликав до подальших реформ у нафтовому та газовому секторах Китаю, щоб забезпечити надійне постачання.

Дочірні компанії Cnooc, PetroChina Ltd. і Sinopec, звітуватимуть про прибутки пізніше цього місяця.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти