У початок

Прибутки від експорту викопного палива з рф минулого тижня зросли — CREA

За підсумками минулого тижня прибутки рф від експорту викопного палива збільшилися. Про це свідчать дані щотижневого звіту Центру досліджень енергетики та чистого повітря (CREA).

За попередніми оцінками, 18-24 вересня росія здійснила експорт викопного палива на 3,21 млрд євро, це на 9% більше порівняно з тижнем раніше. Надходження з експорту нафти збільшилися з 1,51 млрд євро до 1,77 млрд євро, газу — з 0,5 млрд євро до 0,52 млрд євро, вугілля — з 0,22 млрд євро до 0,25 млрд євро. При цьому надходження з нафтопродуктів і хімікатів зменшилися з 0,72 млрд євро до 0,67 млрд євро, що було зумовлено зменшенням обсягів перевалки в приморську і впровадженої заборони експорту нафтопродуктів.

У п’ятірку найбільших імпортерів увійшли Китай, Туреччина, Індія, ЄС і Бразилія. Туреччина залишається найбільшим покупцем російських продуктів нафтопереробки. За даними Консалтингової групи «А-95», 18-24 вересня з російських портів у Туреччину було відвантажено 343 тис. тонн дизельного пального й газойлю, 59 тис. тонн прямогонного бензину й 32 тис. тонн авіаційного палива. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти