У початок

Прибутки Sinopec зменшуються через економічні труднощі у Китаї

Прибуток Sinopec за перше півріччя скоротився на тлі зниження цін на нафту й попиту на пальне, який обтяжував повільне економічне відновлення Китаю, пише Bloomberg.

Згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, China Petroleum & Chemical Corp., як її офіційно називають, опублікувала чистий прибуток у 36,12 млрд юанів ($4,96 млрд). Це порівняно з переглянутими 44,8 млрд юанів роком раніше.

Внутрішні продажі нафтопродуктів зросли на 18% за перші шість місяців порівняно з попереднім роком, коли жителі таких мегаполісів, як Шанхай, були повністю закриті протягом місяців. Проте затяжна криза нерухомості й слабкий закордонний попит на експорт стримували відновлення.

Особливо слабким місцем була хімічна промисловість, попит на продукцію якої впав саме тоді, коли з’явилися нові потужності, що призвело до втрат сегменту протягом першого півріччя. Компанія очікує відновлення споживання хімічних речовин у другому півріччі разом із більшим зростанням попиту на нафтопродукти і природний газ у Китаї.

Водночас ціни на нафту були на 24% нижчими, ніж роком раніше, що призвело до зниження вартості глобального видобутку нафти і газу Sinopec. Компанія зберегла видобуток нафти на тому ж рівні, що й у першому півріччі 2022 року, одночасно збільшивши видобуток природного газу на 7,6%.

Компанія витратила 74,7 млрд юанів на капітальні проєкти в першому півріччі й планує збільшити цей обсяг до 104 млрд юанів у другому півріччі. Ця сума за весь рік буде меншою, ніж було витрачено 2022 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти