У початок

Працівники СПГ-майданчиків Chevron в Австралії готують страйк із 14 вересня

Працівники двох великих СПГ-майданчиків американської Chevron Corp. в Австралії планують 14 вересня розпочати двотижневий страйк. Про це пише «Інтерфакс-Україна» із посиланням на The Wall Street Journal, яка наводить інформацію об'єднання двох місцевих профспілок Offshore Alliance.

Тим часом 7 вересня мають відбутися інші акції протесту, включаючи заборони на роботу й більш короткі зупинки виробництва.

За даними Wood Mackenzie, підприємства Chevron, дотичні до проблеми, забезпечують близько 7% світових постачань СПГ.

Представники компанії і профспілок цього тижня намагаються вирішити розбіжності у рамках перемовин в Арбітражній комісії з трудових відносин (Fair Work Commission, FWC) Австралії. Розбіжності зокрема стосуються оплати праці.

«Члени [профспілок] хочуть за підсумками перемовин отримати угоду, що відповідає галузевим стандартам, – наводить газета слова представника Offshore Alliance Бреда Ганді. – Це резонно, і за бажання Chevron до цього цілком можна прийти на ранок».

Перебої у роботі згаданих майданчиків можуть призвести до посилення конкуренції за постачання СПГ, вважають аналітики, на яких посилається WSJ. На їхній погляд, деякі призначені для Європи постачання, зокрема і з США, з високою ймовірністю може бути переспрямовано в Азію.

Минулого тижня повідомлялося, що працівники двох СПГ-заводів Chevron у Західній Австралії відхилили пропозицію про підвищення зарплати, зроблену в обхід профспілки.

При цьому 28 серпня працівники шельфової платформи керованого компанією СПГ-проєкту Wheatstone прийняли рішення долучитися до акції протесту, ініційованої 24 серпня на двох інших її об'єктах - СПГ-заводах Wheatstone Downstream і Gorgon LNG, на частку яких припадає 28% всього виробництва СПГ в Австралії.

Акції Chevron дешевшають на 0,8% на попередніх торгах у Нью-Йорку у вівторок.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти