У початок

Працівники Chevron Australia LNG відхилили угоду з компанією

Заплановані зупинки роботи наступного тижня на двох найбільших в Австралії підприємствах з виробництва скрапленого природного газу (СПГ) планується продовжити, якщо посередництво не зможе досягти угоди після того, як працівники Chevron (CVX.N) відхилили пропозицію компанії щодо оплати й умови.

Австралія – найбільший у світі експортер СПГ, а на проєкти Gorgon і Wheatstone припадає понад 5% світових потужностей СПГ. Ця суперечка викликала нестабільність на ринках природного газу, які нервують через ризик довгострокових збоїв.

Chevron підтвердила, що її пропозицію було відхилено через кілька хвилин після того, як Offshore Alliance (OA), коаліція двох профспілок, повідомила у Facebook, що співробітники заводу Chevron Gorgon LNG і заводу СПГ Wheatstone у Західній Австралії майже одноголосно проголосували проти угоди.

Промислові дії почнуться о 6:00 ранку за місцевим часом у четвер (22:00 GMT у середу), якщо сторони не знайдуть рішення.

«Голосування було частиною процесу перемовин і важливим кроком, який дозволив співробітникам поділитися своїми думками», — йдеться в заяві Chevron, надісланій електронною поштою.

Старший представник Комісії за чесну роботу, промислового арбітра Австралії, наступного тижня прилетить у Перт, щоб провести до п’яти днів перемовин між сторонами, повідомили Reuters два джерела, знайомих із проблемою, на умовах анонімності.

Chevron повідомила Reuters, що подала запит на посередництво в п'ятницю, але не стала коментувати цього питання.

У разі відсутності угоди працівники можуть відключити інструменти на термін до 11 годин і припинити виконання певних завдань щонайменше до 14 вересня відповідно до поточного плану альянсу.

«Результати голосування показують, що вони (Chevron) не мають зв’язку з членами OA і не прислухалися до жодного слова, сказаного в їхніх дискусіях з членами, представниками й офшорним альянсом», — йдеться в повідомленні профспілкового альянсу у Facebook у п’ятницю.

Chevron буде перебувати під тиском, щоб уникнути тривалих перебоїв, які можуть змусити її купувати замінні вантажі на спотовому ринку, сказав Лео Кабуш, аналітик ринку СПГ консалтингової компанії Energy Aspects.

Ще одну суперечку між профспілковим альянсом і Woodside Energy Group (WDS.AX) на сусідньому заводі СПГ було вирішено без виконання профспілками погроз страйку.

Ціни на газ у Нідерландах і Великобританії зросли вранці в п'ятницю, хоча великі запаси газу в сховищах і низький попит обмежують купівлю.

Згідно з даними Refinitiv Eikon, жовтневий контракт у Нідерландах зріс на 0,22 євро – до 36,00 євро ($39,06) за мегават-годину (МВт•год) на 08:33 за Гринвічем, тоді як контракт на добу наперед виріс на 0,50 євро, до 32,25 євро/МВт•год.

Спотові ціни на СПГ в Азії залишилися без змін.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти