У початок

Працівники Chevron Australia LNG погрожують відновити страйки після зриву перемовин

Зусилля завершити угоду, яка припинила страйки на двох австралійських заводах скрапленого природного газу (СПГ) Chevron, зазнали невдачі 5 жовтня, коли працівники проголосували за відновлення зупинок після того, як профспілки звинуватили американську енергетичну компанію в невиконанні зобов'язань. Про це повідомляє Reuters.

Робітники скасували великі страйки наприкінці вересня після того, як профспілки й Chevron прийняли пропозиції щодо оплати праці та умов, запропоновані промисловим арбітром країни, Комісією справедливої праці (FWC).

Але після майже двох тижнів перемовин щодо перетворення широких рекомендацій комісії на юридично зобов’язуючий контракт профспілки звинуватили Chevron у «відмові» від ключових зобов’язань.

Зі слів представника профспілки, який відмовився називати ім’я, на зустрічі пізно вночі робітники проголосували за відновлення страйку на заводах Gorgon і Wheatstone, які відповідають за близько 7% світового виробництва СПГ.

Профспілки повинні офіційно повідомити Chevron за сім днів до початку будь-яких страйків. Очікується, що це станеться 9 жовтня, повідомив представник профспілки. Після закінчення терміну попередження профспілки мають право, але не зобов’язані проводити страйк.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти