У початок

Постачав пальне ворогу: слідчі Нацполіції оголосили про підозру пособнику рф

Правоохоронці повідомили про підозру власнику мережі АЗС на тимчасово окупованій території Запорізької області, який співпрацював із окупаційною владою й забезпечував функціонування автозаправних станцій. Про це йдеться у повідомлені поліції.

«Бізнесмен, який є кінцевим бенефіціаром групи компаній на території України, звернувся до окупаційної влади Запоріжжя і запропонував послуги з постачання паливно-мастильних матеріалів для потреб ворога. Надалі налагодив закупівлю бензину й дизельного пального з анексованої російською федерацією АР Крим, здійснюючи пособництво державі агресору. Закуплене пальне перевозив до Мелітополя і продавав», — йдеться у повідомлені.

Зазначається, що для документування протиправної діяльності на території Вінницької, Черкаської областей, а також у Запоріжжі, Черкасах і Львові проведено одночасно 15 обшуків. Було виявлено системні блоки персональних комп’ютерів, ноутбуки, мобільні телефони, понад 89 тисяч гривень, 37 тисяч доларів США і 4 тисяч євро, чорнові записи, документи фінансово-господарської діяльності, а також резервуари із пальним на нафтобазі.

На підставі зібраних доказів власнику мережі АЗС повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Санкція статті передбачає до 12 років увязнення.

Триває досудове розслідування з документування злочинної діяльності підозрюваного за оперативного супроводу СБУ.

Судячи з фото бензовоза (на ньому видно бренд Oil Transit), яке опублікував Офіс генерального прокурора, йдеться про власника однойменної мережі АЗС. Вона нараховує 7 станцій у Мелітополі, Херсонській і Вінницькій областях. Ці АЗС, а також нафтобази в різній кількості зареєстровано на фізичну особу Вадима Гавриленка, ПП «ЮГ Ойл» і ТОВ «ТРАНС ОЙЛ 1». Кінцевим беніфеціаром останніх у реєстрах вказаний житель Мелітополя Попов Олексій Костянтинович.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти