У початок

На Буковині судитимуть членів угруповання, яке зливало пальне з локомотивів

На Буковині учасники злочинного угруповання, які зливали пальне з локомотивів, постануть перед судом. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань (ДСР) Національної поліції України на своїй сторінці в мережі Facebook.

За даними слідства, організував діяльність злочинної групи приватний підприємець, який взяв у спільники двох працівників локомотивного депо.

«Учасники угруповання зливали пальне з локомотивів під час їхньої зупинки на одній із залізничних станцій. Підганяли спеціально обладнаний для цього бус. Надалі викрадене пальне реалізовували через мережу АЗС приватним підприємцям і фізичним особам. Також правоохоронці встановили й місце зберігання пального», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у липні цього року оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області й слідчі слідчого управління обласної поліції припинили діяльність цього угруповання. Організатора й учасників групи було затримано під час спроби викрасти чергову партію пального з потяга. Тоді ж вилучили майже 27 тонн пального, спецобладнання й автомобіль, 120 тисяч гривень, отриманих від реалізації викраденого пального, «чорнові» записи.

Наразі поліцейські завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні. За погодженням з Чернівецькою обласною прокуратурою обвинувальний акт стосовно трьох осіб спрямовано в суд. Обвинуваченим інкримінують вчинення кримінального правопорушення у складі організованої злочинної групи — ч. 3 ст. 28 та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

З метою відшкодування завданих збитків на майно фігурантів було накладено арешт на суму понад два мільйони гривень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти