У початок

Поспєлов очолить «БНК-Україна»

Також є російською мовою

Засновники компанії «БНК-Україна» прийняли рішення про зміну її керівника. Новим генеральним директором стане Євген Поспєлов (на фото). Про це enkorr повідомив член наглядової ради «БНК-Україна» Сергій Каморніков.

«Акціонери прийняли рішення. Новим керівником буде призначено Євгена Поспєлова, з вересня він працює в «БНК-Україна» заступником генерального директора. Посаду керівника компанії обійме з 12 жовтня, після закінчення контракту з Олександром Коваленком», – повідомив С.Каморніков.

За його словами, перед новим керівником поставлено завдання розвитку більш активної діяльності на українському ринку, як шляхом зміцнення відносин з контрагентами, так і відновлення власних трейдингових програм. Співрозмовник окремо підкреслив, що БНК вже розпочала роботу з підготовки до контрактації обсягів нафтопродуктів на 2021 рік.

«БНК й надалі залишається єдиним продавцем на експорт нафтопродуктів білоруських НПЗ. Наші представники вже провели ознайомчі зустрічі з українськими контрагентами, новий генеральний директор продовжить цю роботу», – сказав Каморніков.

Євген Поспєлов працює в білоруській нафтовій галузі з 2006 року. З 2010 року очолив групу експорту-імпорту нафти і нафтопродуктів відділу експорту-імпорту нафти, нафтопродуктів і продукції газоперероблення центрального апарату РУП «Виробниче об'єднання «Білоруснафта». З 2012 року його призначено на посаду комерційного директора дочірньої компанії «Білоруснафта» і БНК в Польщі – Beloil Polska Sp. z o.o. З 2018 року – начальник управління забезпечення вуглеводною сировиною та реалізації продукції центрального апарату «Білоруснафти».

Олександр Коваленко очолює «БНК-Україна» з 2 серпня 2019 року.

«БНК-Україна» було засновано в 2009 році. На різних етапах функціонал компанії змінювався і останніми роками зводиться до представницьких функцій. Прямих продажів «БНК-Україна» практично не веде.

Білорусь – найбільший постачальник нафтопродуктів на український ринок. За підсумками 2019 року частка Білорусі в балансі ринку бензину склала 36% (691 тис. т), дизпалива – 35,4% (2,474 млн. т), бітуму – 52% (329 тис. т).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти