У початок

Понад мільйон з працівника: «А-95» відзвітувала про підтримку бюджету й армії

За результатами 2023 року Консалтингова група «А-95» сплатила 5,774 млн грн податків і 7,021 млн грн прямої допомоги обороні країни. Таким чином, на кожного працівника компанії припало понад 1 млн грн податків і допомоги обороні. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив очільник групи Сергій Куюн.

Зокрема торік «А-95» сплатила 3,28 млн грн податку на додану вартість (ПДВ), 900 тис. грн — податку на прибуток, 843,7 тис. грн — єдиного соціального внеску (ЄСВ), 688,9 тис. грн — податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 57,7 тис. грн — військового збору.

«Ще понад 7 млн грн з рахунків компанії пішло на благодійні фонди, які працюють на забезпечення війська. Це те, що ми можемо показати на документах (не «повірте на слово», як зазвичай це доводиться чути). Як я вже звітував раніше, за останні 2 роки ми задонатили понад 15 млн грн», — зазначив Сергій Куюн.

Враховуючи, що податки є єдиним джерелом фінансування оборони, й сумуючи їх із прямою допомогою, кожен зі співробітників Консалтингової групи «А-95» забезпечив для оборони країни понад 1 млн грн, або 80 тис. грн на місяць, – у таку суму в середньому оцінюється місячне утримання українського бійця.

На переконання С.Куюна, саме сума сплачених податків на працівника — найкращий показник ефективності бізнесу під час війни.

«Кожен, хто в тилу, солдат економічного фронту, і з податкових показників буде прекрасно видно, хто і як захищає державу. Тому ми обов’язково зробимо такий рейтинг серед мереж заправних станцій за 2023 рік», — зазначив директор «А-95».

Поки що, з його слів, на основі даних за 2 і 3 квартали 2023 року цей показник серед 50-ти мереж становить 109 тис. грн на рік, або 9 тис. грн на місяць.

Нагадаємо, раніше очільник «А-95», проаналізувавши сплату податку на прибуток найбільшими 48 мережами заправних станцій у III кварталі 2023 року, заявив, що більшість із них приховують прибутки.

Довідка enkorr

Консалтингову групу «А-95» засновано 2008 року. Вона займається професійними дослідженнями ринку нафтопродуктів, організовує профільні заходи для учасників паливного ринку, веде активну соціальну діяльність.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти