У початок

Польський імпорт СПГ продовжує зростати

За даними Orlen, 2023 року імпорт СПГ у Польщу через термінал у Свіноуйсьце зріс майже на 6% порівняно з роком раніше завдяки постачанням із США, повідомляє LNG Prime.

2023 року термінал СПГ у Свіноуйсьце отримав 62 вантажі, або близько 4,66 млн тонн СПГ, йдеться в заяві Orlen.

Це порівняно з 58 СПГ-возами, або 4,4 млн тонн СПГ, 2022 року, що стало рекордом і зростанням на 57% порівняно з минулим роком.

Зростання імпорту СПГ 2022 року стало можливим завдяки розширенню заводу Gaz System у Свіноуйсьце, де PKN Orlen забронював потужність регазифікації 6,2 млрд кубометрів на рік. Це приблизно на 1,2 млрд кубометрів більше, ніж раніше.

Завдяки подальшим інвестиціям потужність зросте до 8,3 млрд кубометрів газу на рік 2024 року, і Orlen також забронював усі ці обсяги.

У листопаді 2022 року PKN Orlen завершила злиття з домінуючою польською газовою компанією PGNiG, яка відповідає за постачання всього СПГ, що надходить на завод у Свіноуйсьце.

Термінал СПГ у Свіноуйсьце отримав свій перший комерційний вантаж у червні 2016 року. До цього він також отримав два вантажі СПГ для введення в експлуатацію.

Orlen прийняв 250-й вантаж на СПГ-терміналі у вересні цього року, а 268-й – 28 грудня.

Як зазначають в Orlen, судно Q-Flex LNG місткістю 216 200 куб. м.

Американські термінали скраплення й експорту залишаються найбільшими постачальниками СПГ у Польщу.

Orlen має контракти з Cheniere і Venture Global LNG. Однак останній досі не оголосив про комерційну діяльність на своєму об’єкті Calcasieu Pass.

Польська компанія повідомила, що 41 корабель прибув 2023 року з США до Свіноуйсьце у рамках довгострокових і спотових закупівель.

Катар був другим за величиною постачальником з 19 партіями, тоді як по одній партії надійшло з Тринідаду і Тобаго й Екваторіальної Гвінеї.

2022 року з США надійшло 36 постачань, а з Катару – 18 кораблів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти