У початок

Польські фермери поки не блокують рух на кордоні з Україною

Станом на ранок 9 жовтня на кордоні з Польщею не спостерігається блокування руху вантажних транспортних засобів з України. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає «Укрінформ».

«Блокування руху вантажівок – те, про що з'являлася інформація, й ті дії, які могли розпочатися на території Польщі польськими фермерами, – зараз не фіксується. Звісно, ми очікуємо, що блокування руху не буде», – зазначив він.

З його слів, рух вантажівок залишається інтенсивним на всіх напрямках.

Речник Держприкордонслужби додав, що відповідні служби України перебувають у постійному діалозі з польськими колегами, також українські дипломатичні установи у Польщі тримають ситуацію на контролі.

Напередодні українські митники попередили, що польські фермери можуть заблокувати вантажний рух перед пунктом пропуску «Медика–Шегині» з 8 жовтня по 31 грудня 2024 року.

Інформацію про акцію також підтвердив Рафал Меклер, один з організаторів протестів польських аграріїв. У дописі у соцмережі Х він зазначив, що «роботи у полі скінчились, і можна боротися за своє».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти