У початок

Польща готова спільно видобувати газ на заході Україні – Моравецький

Польща готова розвивати енергетичну співпрацю з Україною за кількома напрямками, зокрема щодо видобутку газу у західній частині України і створення енергетичного мосту Жешув–Хмельницька АЕС.

Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час конференції «E23: PL for UA – Польсько-українське партнерство у розбудові енергетичної безпеки майбутнього» у Варшаві, передає «Укрінформ».

З його слів, Варшава може зробити весь регіон незалежним від «русского міра» в енергетичному аспекті, звільняючи країни від енергетичної залежності росії.

Моравецький зауважив, що в національних інтересах Польщі є розвиток співпраці з Україною й іншими країнами-сусідами у сфері енергетики, зокрема в контексті спільних геологорозвідувальних проєктів.

«Нас уже сьогодні запрошують до спільних геолорозвідувальних проєктів і проєктів з видобутку в Україні. Звичайно, там має настати мир, але такі проєкти можливі. Перемовини стосуються різних сфер, зокрема й газорозвідки в західній частині Україні», – повідомив Моравецький.

Він зауважив, що українська сторона також запрошує до співпраці з модернізації енергетичного сполучення Жешув–Хмельницька АЕС.

«Це сполучення, комбінація може в універсальний спосіб допомогти посиленню енергетичної безпеки як Польщі, так і України», – підкреслив глава польського уряду.

Він додав, що перемовини з українською стороною також стосуються сполучення між Рівненською АЕС і містом Хелм.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти