У початок

Поки що акциз на LPG підніматися не буде — Гетманцев

Голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев не має наміру подавати законопрєкт, який би передбачав підвищення акцизу на скраплений газ.

Про це він заявив в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Щодо автогазу (акцизу на нього, — ek.) йде дискусія, і відкрив її я. Але я не збираюся подавати законопроєкт. Переконаний, лідерство у таких пропозиціях має бути у Мінфіну в рамках Національної стратегії доходів», — зазначив голова парламентського комітету.

З його слів, комітет чекає на пропозиції від Мінфіну, який уже близько року готує законопроєкт.

«Він уже тричі подавався на Кабмін і тричі повертався. Йдеться про уніфікацію ставок на пальне зі ставками ЄС. Тож поки що акцизи підніматися не будуть», — зазначив Гетманцев.

Як писав enkorr раніше, Данило Гетманцев вважає, що акциз на автогаз має бути збільшено до 160-170 євро за 1 тисячу літрів.

Нагадаємо, з 1 липня 2023 року податки на пальне в Україні повернулися на рівень, який був чинним до повномасштабного вторгнення росії в Україну: ПДВ — до 20%, акциз на бензин — до 213 євро, на дизпальне — до 139 євро за 1000 л. При цьому акциз на автогаз становить 52 євро за 1000 л.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти