У початок

PKN Orlen змінює назву на Orlen SA

Найбільша нафтова компанія Польщі PKN Orlen змінює назву на Orlen SA. Це стало наслідком процесів придбання групи Energa, групи Lotos і PGNiG, здійснених в останні роки, і ухвалення нової стратегії розвитку для групи Orlen.

Нова назва показує реальну сферу діяльності мультиенергетичного концерну й стратегічні напрями його розвитку, включаючи офшорну вітроенергетику, атомну енергетику, виробництво води й синтетичного палива, а також зелену нафтохімію. Тільки в першому кварталі цього року 70% вартості групи Orlen було створено в сегментах, не пов'язаних із переробкою сирої нафти. У цьому контексті зміна називається природною, сказав Даніель Обайтек, президент правління Orlen.

Відповідно до оновленої стратегії, до кінця 2030 року компанія відділить 320 млрд злотих на інвестиції, з яких 120 млрд – на проєкти з низькими й нульовими викидами. До кінця десятиліття Orlen матиме 9 ГВт потужності у ВДЕ, 10 тис. пунктів зарядки електромобілів у Центральній Європі й 300 МВт встановленої потужності в малих ядерних реакторах. Концерн вироблятиме 3 млн тонн біопалива, близько 1 млрд кубометрів біогазу, 130 тис. тонн відновлюваного водню та 70 тис тонн синтетичного палива.

На 2030 рік Orlen Group скоротить на 25% викиди парникових газів у нафтопереробному, нафтохімічному й гірничодобувному сегментах, на 40% – в енергетиці, зменшивши викиди CO2 на одиницю виробленої енергії.

На 2035 рік концерн планує припинити виробництво енергії з вугілля.

При цьому зміна назви не тягне за собою потребу ребрендингу, після того як у візуальній ідентифікації компанії в маркетингових цілях використовується лише назва «Orlen», а як  логотип – голова біло-червоного орла. Ці елементи й далі використовуватимуться без змін.

Рішення чергових загальних зборів, прийняте 21 червня 2023 року, набуло чинності 3 липня 2023 року, коли зміни було зареєстровано у Національному судовому реєстрі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти