У початок

PKN ORLEN розгортає мережу зарядних станцій для електромобілів у Європі

Польський нафтоконцерн розширює мережу автозаправних станцій з метою збільшення доступності альтернативних видів палива в Європі. До 2026 року в Німеччині буде запущено 434 станції для зарядки електромобілів, повідомляє сайт групи.

PKN ORLEN вже керує 470 такими об’єктами по всій Польщі й надає інфраструктуру для зарядки електромобілів у 63 місцях у Німеччині й Чехії.

«У досягненні наших стратегічних цілей ми підтримуємо розвиток електромобільності. Роблячи це, ми також відповідаємо очікуванням як ринку, так і наших клієнтів. Ось чому ми плануємо й надалі розширювати нашу інфраструктуру зарядки електромобілів, щоб до кінця цього десятиліття мати щонайменше 1000 таких станцій по всій Польщі. Наші плани інвестицій у сектор електромобільності передбачають будівництво 434 таких об’єктів, які включають 868 зарядних точок, на ринку Німеччини, де мережа автозаправних станцій групи ORLEN вже налічує 600 станцій», — сказав Даніель Обайтек, генеральний директор PKN ORLEN.

Щоб реалізувати свої плани з розширення мережі зарядних станцій, PKN ORLEN опублікувала запит пропозицій щодо замовлення техніко-економічного обґрунтування багатоточкових зарядних станцій для електромобілів. У тендері можуть брати участь усі компанії, які відповідають формальним вимогам і можуть подавати пропозиції через платформу закупівель групи. Найближчими місяцями PKN ORLEN також вивчатиме ринок для низки послуг, включаючи інженерні консультації, будівельні роботи й доставку обладнання. Запланована закупівля таких послуг відповідає стратегії, яка спрямована на посилення позицій групи ORLEN у секторі польських операторів громадських зарядних станцій для електромобілів.

Мережа групи вже включає 470 зарядних станцій для електромобілів по всій Польщі. На цю мить зарядні станції, доступні на польському ринку, переважно базуються на системах змінного струму (AC) малої потужності, але група прагне отримати перевагу, розширюючи асортимент зарядної інфраструктури постійного струму (DC).

Зараз у польській мережі станцій групи ORLEN працює близько 140 швидких зарядних станцій з потужністю від 50 до 150 кВт і 2 з потужністю до 50 кВт. Зарядні пристрої, встановлені на станціях технічного обслуговування групи, оснащені роз’ємами постійного струму (CHAdeMO, CCS) і роз’ємами змінного струму типу 2, що підходить для майже всіх типів електромобілів, доступних у всьому світі. У Німеччині й Чехії є 86 станцій швидкої зарядки з потужністю від 50 до 150 кВт і 8 зі звичайною потужністю до 50 кВт.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти