У початок

PKN Orlen інвестує $435 млн в енергетичний сектор Чехії

Польська нафтопереробна компанія PKN Orlen має намір інвестувати в енергетичний сектор чеської промисловості понад 10 мільярдів крон (близько 435 мільйонів доларів), повідомив прем'єр Чехії Петр Фіала.

«Під час перемовин із керівниками компанії PKN Orlen ми говорили про кілька проєктів у сфері енергетики. Ключовою була дискусія про забезпечення достатньої кількості нафти, а насамперед бензину й дизпального, для чеського ринку», – написав Фіала у своєму акаунті в Twitter після закінчення перемовин із керівниками польської компанії.

Він також зазначив, що керівники польської компанії пообіцяли інвестиції в чеську енергетику обсягом 10 мільярдів крон і більш відкрите інформування про свою політику ціноутворення.

Польська компанія PKN Orlen уже давно присутня на чеському ринку і регулярно збільшує обсяг інвестицій. Зокрема, 2021 року вона інвестувала тут 8,5 мільярда крон (близько 370 мільйонів доларів), а у першому кварталі цього року – 2,4 мільярда крон (близько 104 мільйонів доларів).

Ці кошти було спрямовано на модернізацію виробничих технологій на обох чеських нафтопереробних заводах, що належать фірмі PKN Orlen, — у місті Литвинові на північному заході країни й місті Кралупи-над-Влтавій неподалік Праги.

Крім того, інвестиції призначалися для відновлення установок часткового окислення водню, будівництва установки для виробництва рідких вуглеводнів DCPD, будівництва ще однієї печі крекінгу, а також для установки з виробництва етилену й подальшого розвитку мережі автозаправних станцій у Чехії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти