У початок

Baker Hughes розриває сервісні угоди щодо російських СПГ-проєктів

Американська нафтосервісна компанія Baker Hughes припиняє обслуговування усіх своїх російських проєктів зі скрапленого газу. Про це повідомляє «Комерсант» із посиланням на джерела серед російських контрагентів компанії.

Зокрема, Baker Hughes відкликає своїх інженерів із сервісу ключового технологічного обладнання (газові турбіни і компресори) з проєктів «ямал СПГ» «новатеку» й «сахалін-2» «газпрому», а також проєктних інженерів із «арктик СПГ-2» «новатеку», що будується.

Водночас компанія припиняє відвантаження для останнього проєкту обладнання, зокрема газових турбін. Від цих постачань безпосередньо залежать терміни завершення будівництва першої лінії «арктика СПГ-2».

За словами джерел, рішення Baker Hughes фактично ставить під питання подальшу експлуатацію і пусконалагодження іноземного обладнання, а також унеможливлює постачання запчастин для його ремонтів.

Як зазначає видання, американська компанія розриває угоди попри те, що прямих санкційних обмежень на сервіс і постачання газових турбін в росію немає, а «газпром» і «новатек» не перебувають під прямими санкціями США чи ЄС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти