У початок

PKN Orlen хоче видобувати ще більше газу

PKN Orlen має намір досягти річного внутрішнього видобутку газу до 4 млрд м куб. і підтримувати цей рівень у довгостроковій перспективі, повідомляє PolskieRadio24.

Загалом, включаючи видобуток палива в Норвегії й на інших ринках, до 2030 року кількість видобутої сировини досягне навіть 12 млрд м куб. на рік.

Про це стало відомо під час 26-ї конференції Gazterm, що проходила в Мендзиздроє, більшість дискусій якої була присвячена стратегіям і методам постійного підвищення енергетичної безпеки Польщі.

«Власний видобуток, особливо домашній — найкращий вихід. Це зміцнює наш енергетичний ринок, є найбезпечнішим і економічно оптимальним. Ось чому Orlen Group зосереджується на збільшенні джерел газу в Польщі», — заявив Роберт Перковський, член правління PKN ORLEN SA, відповідальний за видобуток.

«2022 рік став рекордним за видобутком газу. У Норвегії ми придбали понад 3 млрд куб. м, у Польщі — майже 4 млрд куб. м. Порівняно з 2021 роком ми подвоїли наші потужності з видобутку газу на норвезькому континентальному шельфі. Подібне було 2021 року порівняно з 2020 роком. Протягом двох років наш видобуток у Норвегії зріс більш ніж у шість разів, приблизно з 0,5 млрд до понад 3 млрд куб. м природного газу», — сказав президент Перковський. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти