У початок

Phillips 66 купує Pinnacle Midland за $550 млн

Компанія Phillips 66 у понеділок, 20 травня, домовилася про придбання Pinnacle Midland, що належить приватній інвестиційній компанії Energy Spectrum Capital, за $550 млн, розширюючи зону збору й переробки природного газу американського нафтопереробного заводу (НПЗ) у басейні Мідленда.

Як пише Reuters, 2023 року виробники нафти й газу в Сполучених Штатах здійснили купівлю майже на $250 млрд, скориставшись перевагами високих цін на свої акції, щоб забезпечити дешевші запаси, продовжуючи тенденцію 2024 року. 2023 року близько 39 приватних компаній було придбано державою.

Мідлендський басейн у Техасі, у пермських сланцях, – найбільший у країні нафтовидобувний і другий за величиною газовидобувний басейн.

«Pinnacle — це міцний актив, який просуває нашу стратегію виходу на ринок, — сказав Марк Лашієр, генеральний директор Phillips 66. — Крім того, ця транзакція узгоджується з нашими довгостроковими цілями щодо побудови ланцюжка створення вартості рідкого природного газу».

Філліпс 66 володіє 11 установками для фракціонування рідкого природного газу (ШФЛ), а також сховищами природного газу й ШФЛ, трубопроводами ШФЛ і 22 тис. миль трубопроводів.

Активи Pinnacle включають комплекс природного газу Dos Picos з переробною потужністю 220 млн кубічних футів на день (mmcfd) і 80 миль трубопроводів.

Комплекс може бути масштабований до другого газового заводу потужністю 220 млн куб. фут./день і добре інтегруватиметься в існуючу інфраструктуру Phillip 66 вниз по течії, йдеться в заяві компанії.

Очікується, що транзакція завершиться в середині 2024 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти