У початок

Petrobras готовий отримати додаткові дивіденди цього року

Бразильська державна нафтова компанія Petrobras виплачуватиме надзвичайні дивіденди, якщо для цього «буде можливість», повідомив інвесторам фінансовий директор Фернандо Мельгарехо під час дзвінка про прибутки в п’ятницю. Про це повідомляє Reuters.

Будь-яке рішення про надзвичайну виплату залежатиме від грошових умов і майбутньої здатності генерувати готівку, сказав Мельгарехо, додавши, що «надзвичайна виплата дивідендів не виключена 2024 року».

Ці зауваження прозвучали після того, як Petrobras опублікував у четвер гірші, ніж очікувалося, результати за ІІ квартал із чистим збитком у 2,6 млрд реалів ($472,22 млн) і знизив оцінки інвестицій.

Попри це, компанія виплатила дивіденди на загальну суму 13,57 млрд реалів, для яких вона використала 6,4 млрд реалів із резервного капіталу.

Дзвінок інвесторів надав «заспокійливе повідомлення», заявили аналітики Jefferies у примітці, додавши, що виробництво залишається в межах інструкцій, попри зупинки на платформах і труднощі з отриманням екологічних ліцензій.

Зменшення оцінок капітальних витрат на 2024 рік відбулося через зміни в стратегії розвідки й видобутку, а також затримку інвестицій у нафтоперероблення. Наступного року фірма збирається інвестувати більше, ніж 2024-го, сказав Мельгарехо.

Зниження оцінок інвестицій на 2024 рік може відкрити шлях до надзвичайних дивідендів, вважають аналітики BTG bank.

Привілейовані акції Petrobras, що торгуються в Сан-Паулу, впали на 3,4% під час ранкових торгів, перш ніж компенсувати збитки і впасти на 0,5% до початку дня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти