У початок

Перший завод Sinopec із «зеленого» водню починає виробництво в Сіньцзяні

Китайська компанія Sinopec почала виробництво «зеленого» водню на заводі в західному регіоні Сіньцзян, про це повідомили Reuters у компанії.

Перше підприємство Sinopec з виробництва «зеленого» водню має потужність виробляти 20 тис. метричних тонн водню на рік, використовуючи сонячну енергію для електролізу води, йдеться в заяві компанії.

Завод у місті Кука в Сіньцзяні є першим у Китаї заводом із виробництва сонячного «зеленого» водню з річною потужністю понад 10 тис. метричних тонн, повідомила компанія.

Це зробило б його найбільшим заводом із виробництва «зеленого» водню, що працює в країні.

Китай та інші країни намагаються розробити екологічно чистий водень, який виробляється з використанням відновлюваної енергії для розщеплення води на водень і кисень, як важливого джерела палива без викидів вуглецю, щоб допомогти обмежити зміну клімату.

Торік державне планування Китаю оголосило про мету виробляти від 100 тис. до 200 тис. метричних тонн «зеленого» водню на рік до 2025 року.

Об’єкт Sinopec разом із виробничою потужністю має потужність зберігання водню 210 тис. кубічних метрів і пропускну здатність 28 тис. кубічних метрів на годину, повідомила компанія.

Водень, вироблений на заводі, буде постачатися на нафтопереробний завод Sinopec Tahe для заміни водню, виробленого з природного газу.

Sinopec розпочала будівництво заводу в листопаді 2021 року з початковими інвестиціями близько 3 млрд юанів ($414 млн).

У лютому компанія розпочала будівництво демонстраційного проєкту із виробництва «зеленого» водню потужністю 30 тис. метричних тонн у Внутрішній Монголії й оголосила про плани побудувати 400-кілометровий трубопровід із Внутрішньої Монголії до столиці, Пекіна, для транспортування водню.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти