У початок

Перший в історії вантаж російської нафти прибув у Пакистан

Прем'єр-міністр Пакистану Шахбаз Шариф заявив 11 червня, що перший вантаж російської сирої нафти зі знижкою, організований у рамках угоди між Ісламабадом і москвою, прибув до Карачі, передає Reuters.

«Радий повідомити, що перший вантаж російської сирої нафти зі знижкою прибув до Карачі, й завтра почнеться її відвантаження. Це перше в історії постачання російської нафти до Пакистану і початок нових відносин між Пакистаном і російською федерацією», – написав Шариф у twitter.

Нафта зі знижкою принесе полегшення Пакистану, який стикається з платіжною кризою і ризикує оголосити дефолт за своїм боргом. Купівля пакистанської нафти дає росії новий ринок збуту, додаючи до зростаючих продажів москви до Індії й Китаю, оскільки вона переспрямовує нафту із західних ринків через розв'язану росією повномасштабну війну в Україні.

Імпорт енергоносіїв становить більшу частину зовнішніх платежів Пакистану. Очікується, що імпорт нафти в країну досягне 100 тис. барелів на день (б/д) після прибуття першого вантажу.

Підтвердження того, як буде здійснюватися оплата, поки що немає, але нещодавно Пакистан оголосив про план дозволити бартерну торгівлю з росією, Афганістаном та Іраном, що, як вважають аналітики, може зменшити потребу в доларах і ризик транскордонної контрабанди енергоресурсів.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти