У початок

Переробка сирої нафти на індійських НПЗ у червні зменшилася

Згідно з попередніми урядовими даними, індійські нафтопереробники переробили на 2% менше сирої нафти в червні порівняно з травнем, оскільки мусонні дощі сповільнили як виробництво, так і попит на паливо в третьому за величиною споживачі нафти в світі.

Як повідомляє Reuters, попит на пальне в Індії зазвичай падає під час чотиримісячного сезону дощів, який починається в червні, оскільки деякі частини країни постраждали від сильних повеней.

Пропускна здатність НПЗ упала до 5,26 млн барелів на добу (21,5 млн тонн), що на 0,2% менше, ніж у червні минулого року.

Імпорт сирої нафти в Індію впав до семимісячного мінімуму в червні, відповідно до зниження споживання, оскільки нафтопереробні заводи проходили технічне обслуговування, а дощі вплинули на мобільність.

У своєму щомісячному звіті Міністерство нафти та природного газу (MoPNG) заявило, що перебої в електропостачанні й затоплення свердловин під час циклону Біпарджой у Мехсані та Ахмедабаді в Гуджараті були однією з причин скорочення видобутку сирої нафти ONGC (Oil and Natural Gas Corporation), однією з державних нафтових компаній Індії. Виробництво в ONGC Gujarat було на 3,4% нижче від цільового показника.

Після сезону дощів ситуація може покращитися, сказав аналітик Refinitiv Ехсан Ул Хак, додавши, що сектор розвідки стикається з логістичними проблемами під час сезону дощів.

Ул Хак зазначив, що падіння в червні також можна пояснити зниженням видобутку на старих нафтових родовищах.

Індія нещодавно підвищила податок на надприбуток від сирої нафти до 4 250 індійських рупій ($51,68) за тонну з 1 600 індійських рупій з 1 серпня.

«Хоча уряд пообіцяв надати стимули для розвідної промисловості, податок на надприбуток від видобутку нафти не віщує нічого доброго для подальших інвестицій у цей сектор», — додав Хак.

Видобуток природного газу зріс на 3,4% в річному обчисленні, до 2,91 млрд кубометрів, а видобуток сирої нафти скоротився на 0,6%, до 2,4 млн тонн, свідчать дані уряду.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти