У початок

Казахстанський «КазМунайГаз» збільшив видобуток нафти і газу в I півріччі

«КазМунайГаз» (КМГ), національна нафтогазова компанія Казахстану, оголосив про збільшення видобутку нафти і газового конденсату за перше півріччя. За виробничими підсумками компанії за січень-червень, обсяг виробництва зріс на 10,1%, до 11,8 млн тонн. Про це повідомляє EnergyPortal.

Крім того, збільшився обсяг транспортування нафти на 5,8%, до 39,3 млн тонн. Це супроводжувалося зростанням переробки вуглеводневої сировини на НПЗ Казахстану й Румунії на 4% із загальним переробленням 10,1 млн тонн.

Зростання обсягів транспортування нафти обумовлено збільшенням обсягів транспортування нафти Кашаган і Тенгіз системою «КазТрансОйл», зокрема в самарському напрямку. Крім того, у системі нафтопроводів Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК) також спостерігалося збільшення обсягів транспортування й транспортування нафти в напрямку порту «Актау».

Загальний обсяг морських перевезень нафти зріс на 12% і досяг 5,2 млн. тонн. Це пов’язано з відновленням обсягів транспортування нафти через КТК у напрямку порту «Мідія» в Румунії через Чорне море.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти