У початок

Перехід незалежних НПЗ Китаю на іранську нафту дає світові можливість передихнути

Стратегічний перехід китайських незалежних нафтопереробників на нафту, приправлену санкціями, можливо, викликав здивування, але перенесення уваги на дешевші іранські барелі, найбільш конкурентоспроможні серед санкційного кошика, зіграло ключову роль у згладжуванні потоків нафти на ринку Шаньдун, повідомляє S&P Global Commodity Insights.

Зараз нафтопереробні заводи Шаньдуна імпортують майже всю свою загальну потребу в сировині, включаючи 2,47 млн барелів на добу (б/д) сирої нафти й мазуту, з росії, Ірану і Венесуели, які потрапили під санкції, країн, які в січні-липні мали небагато споживачів сирої нафти у всьому світі.

У результаті незалежний сектор більше не конкурує за вантажі від інших постачальників нафти й відіграє життєво важливу роль у звільненні цих обсягів для інших імпортерів і допомагає стримувати світові ціни.

Більше того, «конкуренція між ресурсами, які потрапили під санкції, призвела до того, що надходження вантажів з Ірану стали дешевшими і кращими, щоб поступово перевершити надходження з росії. Ймовірно, ця тенденція пошириться в осяжному майбутньому. Через те, що санкції проти іранської нафти навряд чи буде скасовано через рік, обмежуючи ціну, ані більш жорсткий нагляд з боку США [очікується, що посилиться], утримуючи потік», — сказав трейдер із державної нафтової компанії.

Іранський експорт сирої нафти, ймовірно, принесе помірне зростання, оскільки країна зобов’язується збільшити видобуток, тоді як її експорт, головним чином до Китаю, досягне 1,59 млн б/д у 4 кварталі, повідомляє S&P Global Commodity Insights у щомісячному звіті від 31 серпня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти