У початок

Pemex прогнозує, що виробництво палива 2024 року зросте на 60%

Petroleos Mexicanos очікує, що виробництво палива зросте приблизно на 60% 2024 року порівняно з попереднім роком завдяки нарощуванню виробництва на нафтопереробному заводі (НПЗ) Dos Bocas, заявив головний виконавчий директор Pemex Октавіо Ромеро Оропеза на прес-брифінгу в четвер.

Як повідомляє Bloomberg, Pemex планує виробляти 1,05 млн барелів бензину, дизельного й авіаційного палива 2024 року, що майже на 60% більше, ніж 655 тис. барелів на день (б/д), вироблених минулого року, сказав Ромеро.

Зі слів Ромеро, ця оцінка зроблена в той час, коли Pemex готується збільшити потужності цього року на НПЗ Dos Bocas, який, за прогнозами, вироблятиме близько 274 тис. б/д палива до вересня.

Ця оцінка – позитивний знак для нафтової компанії, яка постраждала від падіння видобутку й доходів, що ускладнило зусилля компанії зі зменшення боргового тягаря. Урядова допомога державному виробнику нафти мало допомогла зупинити фінансовий спад компанії, хоч адміністрація президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора щедро підтримала компанію шляхом зниження податків і вливання капіталу.

Також відомий як Olmeca, Dos Bocas – найбільший НПЗ Мексики. За даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), завод почав працювати у вересні й повинен вийти на повну продуктивність 2025 року.

Також очікується, що Pemex збільшить переробку сирої нафти до 1,51 млн б/д 2024 року, а потім збільшить обсяги переробки до понад 1,78 млн б/д у 2025 і 2026 роках, сказав Ромеро.

Минулого тижня Мексика наказала тимчасово закрити водневий завод, яким керує Air Liquide, на НПЗ Miguel Hidalgo у місті тулі. Завод, який тепер буде управлятися нафтопереробним підрозділом Pemex Pemex Transformación Industrial, є домом для однієї з найбільших мексиканських установок гідроочищення, які використовують водень для видалення сірки з дизельного пального і бензину під час переробки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти