У початок

Підсанкційні танкери рф скупчуються у Балтійському морі — Bloomberg

Три танкери сирої нафти, нещодавно введені під санкції Великою Британією, збираються в балтійському морі, два з цих суден бере участь у програмах завантаження для портів «приморськ» і «усть-луга». Про це повідомляє Bloomberg.

Їхнє подальша доля дасть уявлення про те, наскільки впливовими виявилися британські заходи.

Нафтові судна разом з одним танкером для перевезення хімікатів/нафтопродуктів були названі владою Великобританії 13 червня, коли країна оголосила про широкомасштабні санкції проти росії. Це перша спроба придушити «тіньовий» флот із сотень танкерів і ключову російську страхову компанію, що транспортують кремлівську нафту.

Robon добре відомий спостерігачам «тіньового» флоту танкерів, які використовувалися для транспортування російської нафти, його попередня назва Turba. Торік у документальному фільмі Bloomberg було знято, як він транспортує російську нафту, фальсифікуючи своє місцеперебування.

З моменту потрапляння у санкційний список судно стоїть на якорі біля порту «усть-луга». Воно долучилось до трьох російських танкерів, які стояли там, проти яких у грудні й лютому Міністерство фінансів США ввело санкції. Жодне з цих суден не завантажувалося відтоді, як їх звинуватили у перевезенні нафти, яка перевищила ліміт ціни, встановлений західними країнами на російський експорт у відповідь на повномасштабне вторгнення москви в Україну 2022 року.

Ocean AMZ стоїть на якорі приблизно за 80 миль на захід, поблизу естонського порту в Таллінні, куди він прибув 19 червня. Цей район є популярним місцем для танкерів, які очікують на завантаження у балтійських портах, станом на п’ятницю там перебувало ще вісім суден. Згідно з інформацією Bloomberg, Ocean AMZ має завантажувати вантаж сирої нафти Urals в усть-лузі, але дані відстеження руху суден свідчать про те, що його замінив танкер Asher.

Третій танкер із нафтою, NS Laguna, проходить балтійський острів Готланд. Він також прямує до усть-луги, куди має прибути 22 червня. У відомостях про судноплавство зазначено, що це можливий перевізник вантажу сирої марки Urals, який буде відправлено з порту «приморськ» пізніше цього місяця.

Крім того, танкер для хімікатів/нафтопродуктів Canis Power перебуває на верфі в Ялові поблизу Стамбула в Туреччині з початку червня.

Танкерам, залученим до торгівлі нафтою в росії, які раніше були під санкціями США, важко було торгувати як зазвичай після їх внесення у список. Однак три з них завантажилися протягом останніх тижнів, через кілька місяців після того, як США оголосили їхні назви у підсанкційному списку, під час першої перевірки москвою ефективності заходів, вжитих проти використовуваних нею танкерів для перевезення своєї нафти на ринок.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти