У початок

Підприємець недопостачив селищній раді пального на 200 тис. грн

Прокуратура наполягає на стягненні майже 200 тис. грн із недобросовісного постачальника пального, який недопостачив на цю суму пального освітянам Турійської селищної ради. Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної прокуратури.  

«Ковельська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Житомирської області з двома позовами в інтересах відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради Ковельського району, аби стягнути майже 200 тис грн із недобросовісного суб'єкта господарювання», – йдеться у повідомленні.

Як з’ясували прокурори, зазначений відділ селищної ради у 2021 й 2022 роках за результатами тендерів укладав із постачальником пального договори про надання послуг.

До одного із цих договорів згодом сторони в порушення законодавства уклали низку додаткових угод, згідно з якими вартість пального збільшувалась за відсутності для того підстав. У підсумку замовник сплатив на 117 тис. грн більше, а пального отримав менше, ніж було домовлено за результатами закупівель.

Взяті ж на себе зобов'язання за другим договором про постачання пального на 81 тис. грн суб'єкт господарювання взагалі не виконав, а надані ним талони на пальне виявилися не дійсними.

При цьому постачальник не відповідав на листи селищної ради з вимогами розблокувати талони чи розірвати договір та повернути кошти.

«У суді прокурори домагатимуться стягнення з постачальника коштів, надміру сплачених йому із бюджету, а також сплачених за не надані послуги», – пояснили в облпрокуратурі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти