У початок

Парламент Чехії схвалив підвищення акцизу на ДП до рівня 2022 року

Депутати чеського парламенту схвалили підвищення акцизу на дизельне паливо на 1,5 крони (близько $0,06), повернувши його на рівень червня 2022 року, повідомило «Чеське ТБ».

«Нижня палата парламенту без зайвої дискусії схвалила підвищення акцизу на дизельне паливо до рівня червня 2022 року, коли через екстремально високі ціни обох видів автомобільного палива акцизи на них були знижені на 1,5 крони. При цьому колишній рівень акцизу на бензин був відновлений вже у жовтні минулого року», — наголошується в повідомленні.

У зв'язку з початком повномасштабної війни росії проти України й різким подорожчанням енергетичних продуктів ціни на бензин і дизпаливо в Чехії досягли у червні 2022 середнього рівня близько 48 крон (майже $2,18) за 1 л.

Нині середня ціна 1 л бензину в Чехії становить 36,82 крон (близько $1,67), дизпалива – 32,35 крони ($1,47 долара). На думку аналітиків, із поверненням старого акцизу ціна дизпалива може піднятися приблизно на 1,8 крони (майже $0,08).

Як зазначає телеканал, про заплановану зміну акцизу на дизпаливо було відомо давно, тож нинішнє рішення парламенту не спричинило ажіотажу ні серед власників автозаправок, ні серед автолюбителів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти