У початок

Пакистан планує в квітні розпочати імпорт нафти з росії

Пакистан і рф остаточно узгодять усі комерційні умови угоди, включаючи використання валюти, відмінної від долара, для продажу дешевшої нафти Ісламабаду. До квітня рф почне постачання.

Про це заявив міністр нафти Пакистану Мусадік Малік, повідомляє «Економічна правда» з посиланням на місцеве видання The News. 

«У березні всі комерційні умови угоди з росією буде остаточно узгоджено, після чого дешева нафта почне надходити в Пакистан. Це буде вигідно для обох країн», — сказав Малік.

«За угодою з росією, Пакистан також розпочав роботу над розробленням цілісного плану енергетичної безпеки, який буде реалізовано до кінця цього року, що включає імпорт скрапленого природного газу (СПГ), трубопровідного газу та інших нафтопродуктів», — пише видання.

«Нафта, СПГ, газ, бензин та інші види палива буде включено в цю стратегію, і очікується, що це підвищить енергетичну безпеку Пакистану і забезпечить постачання палива за доступними цінами», — додав міністр.

Він зазначив, що наразі російські компанії не мають газу для експорту в Пакистан, але наступного зимового сезону, згідно з іншою угодою, Пакистан зможе купувати спотові партії СПГ у двох компаній, визначених російським урядом.

Нагадаємо, росія і Пакистан концептуально домовилися про постачання в республіку російської нафти і нафтопродуктів. Повідомлялось, що росія продаватиме нафту Пакистану за зниженою ціною, а також — бензин і дизельне пальне зі знижкою.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти