У початок

«Ощадбанк» завершив реструктуризацію боргу WOG

«Ощадбанк» ухвалив рішення про припинення визнання кредитного портфеля групи компаній WOG проблемним і переведення клієнта на обслуговування в межах стандартних підходів і політик як стабільно працюючого бізнесу. Про це повідомляє прес-служба «Ощадбанку».

Зазначається, що це перше рішення «Ощадбанку» щодо завершення процедури фінансової реструктуризації для клієнта великого корпоративного бізнесу в рамках імплементації Закону України «Про фінансову реструктуризацію».

2018 року «Ощадбанк» ухвалив рішення щодо визнання кредитного портфеля групи компаній WOG проблемним, але таким, що має перспективи до оздоровлення. На ту мить заборгованість групи компаній становила еквівалент $124,5 млн. 

Протягом першої половини 2019 року було проведено процедуру фінансової реструктуризації з залученням незалежного експерта – компанії Deloitte, яка також підтвердила можливість врегулювання боргу на умовах його поступової амортизації й уникнення процедури претензійно-позовної роботи.

«Протягом наступних чотирьох років група компаній погасила частину своїх боргових зобов’язань і продовжує сумлінно дотримуватись часових і фінансових показників співпраці з «Ощадбанком» у рамках реструктуризації. WOG наростив достатній рівень фінансової спроможності для виконання своїх зобов’язань перед банком у межах стандартних підходів і політик», – повідомили в «Ощадбанку».

Нагадаємо, у вересні 2018 року компанія WOG успішно реструктуризувала кредитний портфель у Державному експортно-імпортному банку України («Укрексімбанк») терміном на 15 років.

У тому ж році група компаній WOG домовилася про реструктуризацію кредитів із банком ПУМБ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти