У початок

ORLEN завойовує ще один європейський ринок

Незабаром 44% АЗС ORLEN працюватимуть за межами Польщі. Нещодавно концерн оголосив про подальші придбання – цього разу компанія з Плоцька отримує 266 торгових точок в Австрії. Це вже сьомий ринок, де він присутній. Про це повідомляє WNP.

ORLEN зміцнюється на європейських ринках АЗС. Нещодавно компанія оголосила, що після останніх придбань у своєму портфоліо матиме понад 3400 станцій. 44% з них — закордонні об'єкти. Після нещодавніх гучних придбань в Угорщині і Словаччині, цього разу концерн вирушив на шопінг в Австрію, поглинувши 266 торгових точок, які раніше працювали під брендом Turmöl.

Те, що ORLEN має апетити на більшу частку на європейському паливному ринку, відомо давно. Компанія також є великим гравцем у Німеччині й зміцнює свої позиції серед шести найкрупніших операторів. Наразі на західному боці кордону працюють вже 605 станцій Group. Спочатку більшість пунктів були розташовані переважно в північних і західних федеральних землях. Нещодавно ORLEN оголосив про придбання 17 точок у південній частині країни, які працюватимуть під польським брендом. За останні 10 років концерн інвестував у Німеччині понад 300 млн євро, насамперед у модернізацію й розвиток своєї мережі.

В результаті реалізації заходів щодо виправлення (згідно з умовою Європейської комісії), пов’язаних із поглинанням Grupa LOTOS, на початку грудня ORLEN також став власником 79 АЗС в Угорщині, де логотип Лукойл замінено на польську марку.

Відповідно до угоди з MOL, ORLEN остаточно отримає 143 станції в Угорщині та 39 станцій у Словаччині. Придбання і ребрендинг решти 64 станцій в Угорщині здійснюється послідовно, весь процес, як очікують, завершиться до середини 2024-го. Наприкінці цього року кількість станцій компанії в Словаччині має збільшитися – з нинішніх 80 до приблизно 100. ORLEN Group буде одним із чотирьох найбільших гравців на обох ринках.

Динамічно розвивається концерн і в Чехії. Наразі 47 із 435 станцій Групи працюють там під брендом Orlen. Очікують, що до кінця 2023 року їхня кількість зросте до 376.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти