У початок

Orlen закупить у ВР 6 млн тонн норвезької нафти

Orlen підписала контракт з BP на постачання до 6 млн тонн сирої нафти з Північного моря через термінали в Гданську й Бутингу в Литві. Це приблизно 15% від річної потреби польського концерну. Про це повідомляє BiznesAlert.

Orlen Group підписала контракт на подальші постачання сирої нафти з норвезьких родовищ у Північному морі. Контракт, підписаний з BP, передбачає постачання для потреб НПЗ понад 6 млн тонн сировини на рік. Перше транспортування нафти, яку буде доставлено з Північного моря через термінали в Гданську й Бутингу, має відбутися на межі серпня й вересня 2023 року.

«Закупівля сировини з норвезьких родовищ є ще одним прикладом нашої ефективної диверсифікації постачань сирої нафти. Розширення портфоліо додатковим обсягом з Північного моря гарантує стабільні забезпечення наших НПЗ і, як наслідок, безперебійне постачання палива на всі станції Orlen у регіоні. Ми успішно зміцнюємо відносини з найбільшими світовими виробниками нафти й забезпечуємо нові напрямки постачань. Це ефект від створення сильного мультиенергетичного концерну, який має сильніші позиції в торгових перемовинах. Ми працюємо у всьому світі й використовуємо наш потенціал для розвитку широкого співробітництва з постачальниками з Європи і за її межами. Це дозволило нам у Польщі стати повністю незалежними від російського газу, підвищивши енергетичну безпеку всього регіону. Контракт з BP потенційно може стати відправною точкою для подальшої співпраці, також у сферах, пов’язаних із залученням обох компаній до енергетичної трансформації», — каже Даніель Обайтек, генеральний директор Orlen.

У лютому 2022 року, через кілька днів після початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну, Orlen відмовився від імпорту російської нафти морем. У першому кварталі 2023 року компанія не продовжила контракт з «роснєфтью» і розірвала контракт з «татнєфтью», одним із провідних постачальників нафти в росії.

Orlen отримує кілька видів нафти з родовищ у Північному морі, таких як Forties, Oseberg, Johan Sverdrup, Troll, Grane, Brent і Ekofisk. Він також імпортує сировину із Західної Африки: нафту Forcados і Bonny Light. У кошик доставки також входять WTI, Bakken і Mars, видобуті в США.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти