У початок

Orlen заходить на роздрібний ринок Австрії

Найближчим часом майже кожна друга АЗС Orlen працюватиме поза межами Польщі. Концерн повідомив про нове придбання в Австрії — цього разу компанія охопить 266 точок у цій країні. Це вже шостий зарубіжний ринок, де працюватимуть станції польського концерну.

Orlen послідовно зміцнює свої позиції на зовнішніх ринках. Нещодавно компанія оголосила про укладення угоди про придбання 266 станцій австрійського бренду Turmöl. Їхнє придбання забезпечить концерну третє місце серед найбільших паливних мереж країни й 10%-ву частку на місцевому ринку роздрібної торгівлі. Після завершення угоди Orlen керуватиме мережею з понад 3 400 станцій, з яких 44% буде за кордоном.

Відповідно до стратегії концерну, кількість станцій Orlen 2030 року має становити 3 500. Після придбання в Австрії цієї мети буде досягнуто на 97%. Таке прискорення стало можливим завдяки створенню сильного мультиенергетичного концерну в результаті злиття Grupa Lotos і PGNiG, а раніше – придбання Energa. Було створено сучасну динамічну компанію, здатну фінансувати амбітні проєкти не лише в країні, а й за кордоном.

Австрія стане шостим іноземним ринком, де працює мережа Orlen. Наразі більшість АЗС компанії за межами Польщі розташовано в Німеччині – їх місцева мережа налічує 605. У свою чергу, у Чехії, де Orlen має 436 АЗС, компанія посідає перше місце за часткою роздрібних продажів палива. Також стрімко розвивається мережа в Словаччині й Угорщині. У першій країні він уже має 90 точок, а в Угорщині – 79, але до середини 2024 року їх буде ще 64, що дасть загалом 143 станції.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти