У початок

Orlen розширює флот двома новими СПГ-возами

Польський нафтовий концерн збільшує кількість танкерів для перевезення скрапленого природного газу. Saint Barbara й Ignacy Lukasiewicz — нові судна, які незабаром приєднаються до флоту СПГ-суден групи Orlen. Про це повідомляє прес-служба концерну.

Церемонія присвоєння імені танкерам відбулася на верфі Hyundai Samho Heavy Industries у Мокпо (Південна Корея). Нові судна, заплановані на початок морських перевезень наприкінці цього року, мають підвищити потенціал групи Orlen у закупівлях природного газу й таким чином підвищити енергетичну безпеку Польщі.

«Останнє поповнення флоту газовозів групи Orlen важливе для просування енергетичної незалежності Польщі й розширення нашого сліду на світовому ринку СПГ. Наш власний флот суден СПГ розширив логістичний потенціал Orlen Group, підвищивши надійність постачань і одночасно знизивши транспортні витрати», — сказав Даніель Обайтек, генеральний директор і президент правління Orlen.

Після інтеграції у флот газовози виконуватимуть подвійну мету: укладати як довгострокові, так і спотові контракти на основі умов доставки безкоштовних бортів (FOB), за якими Orlen Group як покупець буде відповідальним за збір і транспортування вантажів.

Зрештою, загальну кількість суден у флоті Orlen Group буде доведено до восьми. Кожне судно матиме місткість приблизно 70 тис. т СПГ, що дорівнює приблизно 100 млн м3 природного газу в газоподібному стані.

Що стосується поточних операцій, два кораблі флоту групи Orlen вже були розгорнуті цього року: Lech Kaczynski й Grazyna Gesicka, які доставили свої перші партії СПГ у Польщу в березні й червні відповідно. Очікується, що майбутня партія – від Grazyna Gesicka – надійде наприкінці жовтня або на початку листопада цього року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти