У початок

Orlen розпочала модернізацію Мажейкяйського НПЗ вартістю 641 млн євро

Литовська компанія Orlen Lietuva, контрольована найбільшим польським нафтовим концерном Orlen, розпочинає модернізацію вартістю 641 млн євро, буде побудовано лінію для глибокої переробки нафти, йдеться в повідомленні компанії, передає BNS.

Це найбільший інвестиційний проєкт за всю історію роботи Orlen у Литві з 2006 року, наголошується у прес-релізі компанії.

Проєкт, який планується завершити до кінця 2024 року, має збільшити рівень переробки нафти з 72% до 84%, тому сама компанія зможе виготовити той самий обсяг продукції з меншого (на 20%) обсягу сировини, а EBITDA має підвищитися на 68 млн євро.

Підрядник реконструкції – британська нафтосервісна компанія Petrofac.

У повідомленні наголошується, що проєкт збільшить прибутковість Мажейкяйського нафтопереробного заводу й посилить енергетичну безпеку регіону. Продукція заводу постачається в Литву й Польщу, а також в Естонію, Латвію й Україну.

На початку липня Orlen Lietuva завершила двомісячний капітальний ремонт заводу, вклавши 80 млн євро, і відновила виробництво.

PKN Orlen володіє 100% акцій Orlen Lietuva, до складу якої входять Мажейкяйський НПЗ, Бутінгський і Біржайський нафтотермінали, а також Mazeikiu naftos prekybos namai («Торговий дім Mazeikiu nafta»), Orlen Latvija, Orlen Eesti й інші підприємства.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти