У початок

Orlen інвестуватиме в норвезьке родовище Верданде

Вчора, 6 грудня, акціонери норвезького родовища Верданде подали заявку на затвердження плану його розробки й експлуатації. Видобуток нафти і газу має початися в кінці 2025 року, повідомляє видання Rzeczpospolita.

Видобувні запаси родовища оцінюються в 36,3 млн бне (барелів нафтового еквіваленту). Відповідно до плану, представленого Міністерству нафти та енергетики Норвегії, буріння має розпочатися наприкінці 2024 року, а видобуток заплановано на рік пізніше. Видобуток буде здійснюватися на базі трьох свердловин, які буде підключено до інфраструктури сусіднього родовища Норне. Завдяки цьому процес розробки родовища буде дешевшим, швидшим і екологічнішим, ніж якби потрібну інфраструктуру створювали з нуля.

Верданде поширюється на шість концесій. Частки окремих компаній у них різні. Йдеться про концесію PL127C, в якій PGNiG Upstream Norway, дочірня компанія Orlen, володіє 11,92% акцій. У 2020 році на його території було відкрито конденсатно-газове родовище. Акціонери всіх шести концесій вирішили спільно розвивати Verdande. У результаті частка PGNiG Upstream Norway в цьому родовищі становить лише 0,8%. Іншими партнерами є Equinor Energy (оператор родовища), Petoro, Vår Energi та Aker BP.

Верданде розташоване неподалік від інших ліцензійних ділянок PGNiG Upstream Norway, зокрема вже розроблених нафтогазових родовищ Скарв і Аерфугл. Частка польської компанії в них становить 11,92% і 15% відповідно. Поруч розташовані й також готуються до експлуатації нафтове родовище Шрек і конденсатно-газове родовище Альве Норд. Частка PGNiG Upstream Norway в них становить 35% і 11,92%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти